Monday, 8 July 2013

~rAmAdHaN yAnG dItuNGgU-tUnGGu~



اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ  ^_^

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM'...

Setelah beberapa minggu tak update blog, rindu la kott...EHhh?? Jam dah menunjukkan pukul 12.40am..mata still tak mengantuk lagi..suruh update blog agak nye..heeee =)
malam nie misi kemas2 beg aje..

Time nie kawan2 lain tengah praktikal..saya sudah mengambil cuti..huuuuiii..korbankan sesuatu untuk mendapatkan yang lebih baik tak pe kan.heee serius rindu korang!!~ (2minggu je pn) :p
InsyaAllah.. malam esok akan berangkat ke KLIA..mungkin selepas solat tarawih..Alhamdulillah first Ramadhan dapat tarawih kat rumah! @feeling excited~~
Dalam plan esok maybe bertolak dalam pukul 1am..sampai kl awal kott..sahur, solat subuh selesaikan apa yang patut..after that baru bertolak ke KLIA..pukul 8am semua dah kena berkumpul..InsyaAllah flight kami dalam pukul 10.30am..ok..tak sabar..heee =P Doakan kami selamat sampai ye..

 haaa..tak siap pun lagi mengemasss
sambung jap lagii..macam banyak je kan..
haha =P

Alhamdulillah..bersyukur sangat dapat mengerjakan umrah dalam bulan puasa..dari dulu tak pernah berhenti berdoa untuk sampai kesana..berkat doa, sentiasa berfikiran positif, sentiasa bersangka baik, sentiasa solat dhuha Allah permudahkan segalanya..Haa tak lupa jugak doa sahabat2 semua =) okk! Tak pernah lupa..time first dulu rancang nak pergi umrah dalam bulan 5..time tu school holiday..happy sangat. Epas dah balik kelantan, umi col cakap tak jadi pergi, (ok..sedikit hampa hoho) tak lama lepas tu, about 2/3 weeks umi col..tanya ada cuti tak bulan 7..tak fikir apa dah terus cakap ada hahaa..padahal time tu tau dah tengah praktikal..excited sngt..(maaf ye) =D tak kisah la..Happy la, Allah dengar doa hambaNYA yang daif nie..huhu =(

Alhamdulillah.. Duit pun dah siap tukarr!!  
Bnayakkan amal sedekah kat sane yee..
(peringatan buat diri juga) 
^_^

Doa yang korang kirimkan..InsyaAllah, tidak dilupakan..Semoga korang dimurahkan rezeki, dan dipanjangkan umur untuk menjejakkan kaki kat  sana nanti..AMIN..=) sekali lagi doakan kami sekeluarga dipermudahkan segalanya dalam beribadat ^_^

Mohon maaf kepada semua, sepanjang perkenalan ada yang terguris dengan kata2 mahupun perbuatanku..
Halalkan segalanya..termakan, terminum tanpa izin..ilmu yang diajarkan..semua nya lah..
Semoga kita sentiasa dalam Lindungan Allah S.W.T 
semoga kita semua bersahabat hingga ke syurga
Amin... @feeling hopeful

~BicaraHatiSeorangHamba~
Allah berjanji bahawa hanya hamba-Nya yang istiqamah dan berjiwa teguh serta yakin dengan  Qadar serta Qadha' Allah SWT sahaja  yang mampu bersabar, dalam mengharungi suka duka kehidupan.
Kita merancang..Allah juga merancang..tetapi..percayalah..Perancangan Allah yang terbaik..kita Cuma perlu bersabar untuk mendapatkan sesuatu yang kita inginkan..tu salah satu tanda Allah sedang menguji hambaNYA.. @ALWAYS TRUST ALLAH


            ~MaYrA hAyFa~
Mendidik hati untuk sabar agak sukar
  Jika diri sentiasa melakukan dosa
        Sentiasa muhasabah diri
                       =)

 



No comments:

Post a Comment