Saturday, 12 October 2013

~mAke mY DaY!!!! ~

Assallamualaikum ==)

Can you make my day feel soo great today??? Errrr *wonder*
Since the ‘tradegy’ feel my mood lost! No reason for me to feel like that, ok!!
(tak dela tradegi sangat! Cuma mainan perasaan je =p haha)
What i feel right now is need my family and wanna go back home ! =(

Other factor i fell like “errrrggghh” right now BECAUSE my friend already cotinue with their semester break!  *maybe  ( tapi tak kisah sangat pun, ntah kenapa, mungkin seronok berpraktikal lagi *seriusly talk* ) 

Saje nak cerita~~ *tibe2* =_+
                          - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Rasa best plak ganti praktikal kali nie! Senior and junior! Kami berdua je..kena bertugas di wad oncology (kanser)..nie dah kira kali ke dua masuk..dulu first time sem 2, and now semester 7..
Nak tau kenapa best? Kalau tak nak tahu pun xpe..skip je baca bahagian nie *baling pen* haha
Kat wad onco (kanser) selalu nye tak banyak kerja sangat.. time pagi jela busy sikit..bagi ubat and buat dressing! Kebanyakan disease kat wad nie cancer colon, breast cancer, cancer rectal...haaa..Paling bes nye..awal2 lagi puan dah pesan ‘kalau nak belajar and tak tahu apa2 bagi tahu je’..memangkami berdua  diberi sepenuh perhatian lahhh.. pagi2 puan akan bawa air teh O, kuih ke nasi ke ~**serius terharu =(   puan baik sangat..Jasamu  dikenang sampai bila2 =)

Kalau dekat wad kanser nie lain sikit..patient2 kat sana kebanyakkan nye semua manja2..nampak tak kat situ dyeorang nak kan perhatian! Haaa. sokongan emosi kat sini sangat  penting..sebab kita pun tahu, penyakit kanser nie memang tak boleh nak bertahan lama, so manfaatkan dyeorang sementara masih ada.Seminggu bertugas kat situ dah macam keluarga bahagia =) Dyeorang kat sana tengah diuji oleh Allah..sebagai nurse / ahli keluarga kita kena banyak bersabar dengan perangai and kelakuan mereka.Ikhlas kan diri ye...Allah bagi ujian kat mereka sebab Allah ingat, sayang mereka...kita macam mana pulak?? Yang hidup sihat sejahtera nie? Allah ingat ke kat kita??Adakah Allah sayang kita?? *reflextion

p/s : just read what you UNDERSTAND! Bahasa yang bercampur2, *memang suka tulis mcm tu* haha =D kalau tak faham, buat2 jela faham yeee!!..memang tak pandai dlm writing and speaking2 nie.. TAPI...nak tulis jugakkkkk @erkkk!!~@

           ~MaYrA hAyFa~
    Meluahkan sekadar nya hanya
          untuk perkongsian
        Selebihnya mengadu
           lah pada Allah

No comments:

Post a Comment