Tuesday, 10 June 2014

~AnALoGi dAKwAH~



Assalamualaikum =)

rehat kejapppppppp!! *esok exam * boleh lagi berblog! haha..
Buat saya tak menjadi masalah pun nak b'blog ke jalan-jalan ke,
buat lah apa-apa yang nak buat.."Bermanfaat"..tak kan nak study 24 jam kan.
Biarlah sesuai dengan masa mengikut keadaan.Boleh kan? >_<

Tutup buku medical surgical,then capai buku motivasi buat diri  "Hidup Penuh Erti" hehe =)
haa..nie nak share something..Perumpamaan yang sangat dekat dengan diri kita..
Sangat-sangat dekat...

*****
Dakwah boleh dianalogi seperti membasuh pinggan. Tujuan kita basuh pinggan supaya pinggan menjadi bersih,secara tak langsung tangan kita juga akan bersih kerana basuh pinggan itu. 

*****
Dalam memberi dakwah, kita bukan saja menolong orang yang menerima dakwah kita,
Tetapi kita juga menolong diri sendiri.
Mengubat luka diri dengan dakwah..=)

Dalam mengingati orang lain,secara tak langsung kita juga sedang mengingati diri sendiri

Berdakwah lah walaupun dengan hanya penulisan =)
Interesting..search for redha Allah #

  ~MaYrA haYfA~

    You have islam..

 Don’t keep it to yourself..

         >"_"<

No comments:

Post a Comment