Sunday, 22 June 2014

~KenAngan RaMaDHaN =) ~

Assalamualaikum =)

2a.m *still available with lappy* hehe  >_<
Alhamdulillah..Ramadhan bakal lagi kita temui, InshaAllah.
Panjatkan doa supaya Allah panjangkan umur kita dan diberi kesihatan
yang baik untuk menyambut ramadhan yang bakal tiba..Amin =)

Allah,Allah,Allah... *can't describe my feeling at all huhuu
Bila Allah memperkenankan doa untuk menunaikan umrah pada bulan puasa....

Alhamdulillah. Tahun lepas kenangan paling yang tak dapat dilupakan! Menyambut awal ramadhan semasa menunaikan umrah.Hanya Allah je yang tahu perasaan time tu. Gembira,terharu,sedih,huhu *okay feeling*
Terasa diri ini hina dan adakah layak bila dijemput untuk ke rumahNYA?,tapi ingatlah Allah itu Maha Pengasih,Lagi Maha Penyayang.Teruskan berdoa untuk menjejakkan kaki ke rumah Allah..InshaAllah, Allah itu memperkenankan doa hambaNYA.Lambat atau cepat mengikut perancangan terbaik yang Allah telah tetapkan #KeepPray

***************
1ptg/ 10.7.2013
Our flight to madinah. First time puasa dalam 14 jam =). Jarak masa Malaysia dengan Makkah lewat dalam 5jam.*first time solat dalam flight* #Experience#  Alhamdulillah Allah permudahkan =)

3petang/ 10.7.2013
Lapangan terbang madinah #safely Arrived..Keluar je dari pintu flight terasa panas muka,udara kat sini lain sangat dengan Malaysia.*Teringat pulak,Ramadhan itu maksudnya 'panas'. Alhamdulillah dapat rasa suasana dan persekitaran yang berbeza =) * #Syukur
 *monolog sendiri time dlm flight* Mesti sampai je nanti terus waktu berbuka  hahaa Tengok jam time tu,okay baru pukul 3ptg  =_=

*****************
 okayy..cerita tentang hari first je haha...Kalau nak cerita semua memang boleh buat buku! ^_^

                                                     @Suasana Ramadhan di Madinah *2013*@

@ Dekat waktu berbuka je,ramai orang depan masjid nabawi berpusu2,berebut nak bagi makanan.Antara makanan nye yang ini la. InshaAllah memang xkan ada orang yang kelaparan.Sifat mereka dekat sana sangat pemurah.*lepas magrib baru balik hotel makan makanan 'berat'!* =) @

**********
Antara kenangan2 yang best la kan.. Dapat solat tarawih,berimamkan ulama' yang setiap bacaan ayat2 Al-Quran mereka menitiskan air mata..huhu *sangat tersentuh!*
Dekat Makkah siangnya panjang,malam masa pendek. Berbuka puasa magrib dalam pukul 7petang.Isyak pukul 9lebih.Solat tarawih pulak selalu habis dalam pukul 12lebih (21rakaat).Selalunya balik solat tarawih tu terus tido.sebab nak bangun sahur pulak.around 1-4am tu kena sahur dah, subuh pukul 4pagi.*selalu sahur dalam bilik je,makan jela apa yang ada* time mamai mcm tu memang tak la kan nk turun g makan kat hotel =_=

Mohon maaf salah silap..Semoga Ramadhan tahun ni kita dapat buat yang lebih baik dari sebelumnya.
Tajdid niat kita.Tujulah Redha Allah =)

     Want to share some tips :
    Perbanyakkan buat solat taubat
      Buat solat sunat hajat 
*mohon Allah perkenankan doa,dan dipermudahkan segala urusan kita*
Sentiasa ingat Allah,berzikir
Perbaiki hubungan kita sesama manusia dulu,InshaAllah hubungan kita dengan Allah superb! 
Solat sunat Dhuha jangan tinggal! =)
p/s : memang suka tulis bahasa rojak! ayat2 skema tu memang biasa ada,typing error ke!
       so kena adapt la sikit2 ye  >_< 
         *okayy already sleepy,dah nampak double lineee!

Buat saya dan kamu..Jaga Hati,Jaga Iman =)
       
          ~MaYrA HaYfA~
      B'ibadatlah kerana Allah, 
kita tidak akan rasa terbeban sedikit pun. 
     Allah itu Maha Mengetahui  =)



No comments:

Post a Comment