Thursday, 19 June 2014

"Ohh konflik"

Assalamualaikum! =)
Dari pagi tadi asyik tenung blog!
and sekarang (dah malam) baru ada mood nak "bertyping" hehee >'_'<

Wanna to share something "ohh konflik!"
Sedar tak sedar dalam kehidupan ni kita tak pernah jauh dengan nama nya "konflik"
Sepanjang perjalanan kehidupan, kita sentiasa belajar dan terus belajar 
untuk mengenal apa 'erti' kehidupan sebenar!.
Cuba untuk memahami, antara cara yang sentiasa cuba praktikkan dalam diri ketika menghadapi  konflik.
kita  tak boleh nak mengharapkan orang lain memahami kita pada masa tu..tidak sama sekali!
Cuba letak diri kita pada situasi masa tu..apa kita rasa?
Kawal diri daripada cepat nak menunding jari (menyalahkan) orang lain.

Dengar masalah dan pandangan orang lain..
Jangan terlalu emosi, rasa diri sendiri je betul.
Cuba selesaikan masalah yang m'yakinkan dan mereka semua boleh terima cara kita tu =)

Teringat time buat managment kat kolej,Time tu memang banyak konflik! Bilamana banyak cadangan dan pendapat yang berbeza dikemukakan.Then kita sendiri yang kena decide! (huh,sangat mencabar). Macam2 jugak fikir time tu, nak jaga hati kawan lagi (kot2 terasa ke), relevan ke cadangan dyeorang tu..aihhh diri yang tak berapa nak "berpengalaman" dalam berprogram ni boleh kena epilepsy time tu! hahaa *okay,just kidding*  >_<   #BeMatured #Experience

Berbeza sikit time dekat hospital,Their priority "Patient always right".
Kadang2 buat diri hilang sabar haha 0_o 

*mohon maaf salah silap*
Allah itu lebih mengetahui
#KeepCalm #Smile
^_^
      ~mAyrA hayFa~
         Bersabarlah..
Allah telah menyediakan "hadiah"
   terbaik untumu kelak.
         InshaAllah =)

No comments:

Post a Comment