Monday, 10 November 2014

* Diagnosis * Inspirasi Bersama

Alhamdulillah, selesai baca buku DIAgnosis. Dah lama sangat menunggu buku ni. Sekarang dah tau kenapa tertarik sangat nak baca =)

Baca buku diagnosis ni, banyak pula yang relate dengan pengalaman sendiri waktu posting..Tetapkan pendirian.. Kena marah, dilabel, orang dengki, dipertikai apa yang kita lakukan itu biasa.. Manusia! Dunia!


PENTING.......
  Jadikan kerjaya kita mampu menjadi pasport untuk kita ke syurga #KitaPilih =)

Moment.......
  The best part that : I tell them who keep asking me "why i always tell that i'm not interested choose doctor to be my "future partner "! Haha 😝

I'm just confius, whether my statement looking "weird" ? Heh! 

Not Complicated Answer.......
  " Doktor busy, selalu oncall, sebab kerja nurse dah busy, jarang cuti, tak nak la pilih partner yang busy jugak. Nanti jarang boleh spend time sama-sama =( "

Muhasabah Diri....
    Ok! Sampailah terbaca buku DIAgnosis ni... Jawapan sendiri tu rasa nak campak jauh-jauh. Malu!  Jadikan diri mula berfikir. Apa matlamat utamaku =(

#DIAgnosis
    Harus berkorban "mewakafkan" pasangan demi islam, ummah.. Perlu mengubah situasi, terus menyokong pasangan . InshaAllah =)

Now! I think i should change my statement! Allah itu Maha Adil. Allah tahu apa yang terbaik untuk hambaNya.. Kita yakin, terus berusaha dan Tawakal.

Letakkan dalam diri Rasa Bahagia dan Bersyukur..

   Rasa bahagia tiba bila kita membantu merawat pesakit, pesakit itu pulih seperti sedia kala. Allah 'menyalurkan ' kita untuk memberi bantuan supaya mereka boleh terus beribadat kepada Allah. Bahagia? =)

  Rasa syukur yang tidak dapat digambarkan bilamana Allah memberi kita peluang untuk "berjihad" dalam bidang ini.

_ ALWAYS TRY TO BE AND ALWAYS BE THE BEST PERSON _
CREATE SOMETHING THAT MAKE YOU FEEL ALWAYS IN A GOOD CONDITION

p/s : broken english? yes,it's me! haha
        *For special person, never forget in 
          my Doa..•~•

      ~MaYrA HaYfa~
    Let's continue our
        medical field
  *MEWAKAFKAN DIRI *
                ^ ~ ^


No comments:

Post a Comment