Monday, 18 April 2016

* Sakit , Senyum *

Alhamdulillah. 


Thanks ye for the fresh care. 
Aromatherapy. Best je bau =) 
Time sakit je tau dapat benda free macam ni haha  >_<

Lama sangat dah Allah bagi sihat :)

2 hari ni Allah tarikh sikit nikmat sihat tu. 
#fever #joinpain #cough #flu . 

Dah lama tak rasa tak larat macam ni. 
Tapi tak pe, Dosa terlalu banyak menggunung. Allah nak bantu hapuskan dosa lalu * senyum *

Masa sakit ni la ramai kawan-kawan caring. Bagi kata-kata semangat, nasihat suruh rehat, makan ubat.Terus emosi rasa sihat! Haha 

Dapat pulak soalan yang hampir rasa nak collapse je. Haha =_=

Ehh! Nurse pun sakit jugak ke? 
Tak tahu la time ni rasa nak gelak ke, nangis, atau perlu buat muka haha =P 

Tau tak? 
Masa kita sakit..
Allah akan utuskan 4 malaikat :

•  Malaikat Pertama akan mengambil    
    SELERA MAKANNYA

•  Malaikat Kedua akan mengambil 
    REZEKINYA

• Malaikat Ketiga akan mengambil 
   KECANTIKAN WAJAHNYA ( pucat )

• Malaikat Keempat akan mengambil 
   DOSANYA

Bila telah sampai waktu yang telah Allah tetapkan untuk hambaNya kembali sihat, Allah akan menyuruh Malaikat Pertama, Malaikat Kedua dan Malaikat Ketiga supaya memberi balik apa yang telah diambil oleh mereka. 

Tapi!

Kenapa Allah tidak menyuruh Malaikat Keempat memberi balik dosa kita ye? 
Haa sebab setiap kesakitan itu adalah kifarah dosa.

Kifarah tu apa awak..?

Kifarah tu adalah balasan Allah di dunia akibat dosa yang kita sendiri lakukan. 

Semoga balasan didunia ini akan mengurangkan balasan yang bakal kita terima di akhirat kelak. 
In Shaa Allah =)

Terima kasih sahabat untuk peringatan yang deep ni! 

 #untukawakjugasemogacepatsembuh#
     Have a good rest. Kurangkan aktiviti 
        luar. Cepat-cepat sembuh ye =)

p/ s : Time sakit ni. Solat jangan tinggal.
          Sedih,Dah lama sangat perhati, 
          lagi-lagi dekat hospital.Ye saya
          tahu mereka semua sakit.Tapi 
          masih sanggup tinggal solat.

Even, mereka hanyalah demam biasa.
Masih boleh makan, gelak ketawa,
Siap b'gadjet. T_T

Apa yang mereka fikir ye, sanggup tinggal solat masa sakit? 
Terfikir kematian menghampiri?
Tapi masih meninggalkan solat? 

#muhasabahDiri
#masih tertanya-tanya
#Teringin tahu

Maaf salah silap.
Alfatihah untuk diri sendiri =)

_pelangicantik_
  19/04/2016


No comments:

Post a Comment