Tuesday, 12 July 2016

" Berselisih dengan Izrail "


" Bagaimana rasanya, malaikat Izrail melintas didepan kita? "


Tak siapa dapat mempercepat, atau melambatkan kematian

Pelajaran kepada yang hidup. 
Semakin menjadi manusia. Dan moga semakin menjadi hamba-Nya.

Ramai je tanya. Best ke jadi nurse? 

Ye. Best! 
Tak semua orang mampu.
Tak semua orang kuat mental fizikal.
Nak hadapi permulaan & pengakhiran setiap langkah.
Dan..
Tak semua orang yang faham.
Sebab? 
Mereka hanya melihat, bukan merasainya ๐Ÿ˜Œ

Semoga pekerjaan mulia ni sentiasa menjadi ibadah. Dipermudahkan urusan kita di 'sana' nanti.  Tajdid niat. 
#DIAMAHATAHU ๐Ÿ˜‰

Bangga tanpa riak dan takabbur. 
Sangat beruntung.
Kerana DIA pilih kamu. 

        
         ! Studentlife. Rindu ❤️๐Ÿ’›๐Ÿ’š

Ye, Mediclife bukan mudah. Tapi kita sentiasa cuba bantu untuk mempermudahkan urusan orang lain. 

Biarlah pengalaman ni, menjadi 'sebab'  untuk aku muhasabah diri setiap hari. 
 
Tiap-tiap yang bernyawa pasti akan merasai mati

PASTI..

Yang berusaha itu kita, yang menentukan adalah DIA ๐Ÿ‘†๐Ÿป

#diarihati# 
Sepanjang zaman student hingga kerja ni, pengalaman yang paling3 ingat time zaman student, posting kat hospital dapat tengok sendiri post mortem ( bedah siasat) kes bunuh diri. DIA je tahu perasaan masa tu T_T


#Deep #DIAgnosis3 #Mortuarylife
#blogger๐Ÿ’ 

Thanks for reading.
13/07/2016
NeeD
Pmshif ๐Ÿ’•

No comments:

Post a Comment