Friday, 3 March 2017

Preparation Wedding Day " Part 1 "



Assalamualaikum!

Sekarang masih normal life, 
mungkin tak sesibuk mereka yang suaminya sentiasa disebelah haha 😂

Nak share sikit pasal wedding mira haritu =)
Kenangan sampai bila-bila, mohon kalian doakan sampai ke syurga, InshaAllah 😤

Alhamdulillah ujian seleps bertunang hingga sampai masa nak diijab kabul, tidak terasa.
Allah mudahkan semunya. 

jom! nak share story sikit  >_<



~ DOoRgIfT ~

Part ni rasa nak guling-guling sebab tak tahu nak decide yang mana, pilihan terlalu banyak.
Tiap minggu jugak mira berubah fikiran haha >_<
ok! awal bulan 12 tu mira cepat2 decide beli doorgift untuk tetamu ( rasa menyesal selalu datang, kenapa beli ni, kenapa tak beli yang tu..bla..baa..blaa )

So terhasil lah pilihan doorgift ni =)



First choice  
mineral sea water  + Set spoon & folk + calendar mini + 1 pack coklat
 (lagipun time ni ada promosi why not grab je )



Second choice 
Package doorgift
mineral sea water + calendar mini + buku surah harian + 1 pack coklat
( semua boleh pack awal )




Untuk goodies bahagian lelaki, kira special guest la.
lain sikit je!
Set spoon/surah harian + fridge magnet + mineral water + Calendar mini


Mira suggest korang nanti beli doorgift yang dah siap packed, mudah! 
sebab mira adik beradik ramai so dyeorag yang tolong pack semua Tq sangat.. hehe


Ok done for Doorgift  *sweatingg 😌



~hANtaRAn ~

Nak pilih hantaran pulak rasa nak duduk je pandang langit haha. 
Yang ni pun bulan 1 baru start beli, tu pun beli sikit2, 
sebab kerap sangat berubah fikiran hikhik  😂


Pilih nak bagi baju kemeja ni sebab untuk pakai sambut menantu nanti!
so jimat la sikit, tak payah sewa dah =D


Set Belt and Purse.
Bila-bila boleh pakai takde tarikh luput 😜


Set mandian!?
Sebab pertama beli, mandian ni best! 
so boleh share nanti haha


Sulaman di Tuala dan Frame kan.
Tempah khas ni =D
Boleh gantung kat dinding bt perhiasan :P


Jam!

Tiga barang lagi tu, brownies, buah dan jam ( Takde sape snap gambar haha )


Barang barang , bunga semua beli dan pilih sendiri je
lepastu minta mereka ni tolong gubahkan  >_<
Memenuhi citarasa jugak ni, simple je hihii



Belanja gambar sikitt haha 😍😝


Terlalu banyak kenangan daripada sekolah kafa lagi =_=
Rupanya dia masih ingat tentang surat surat kiriman daripada mira 
untuk jadikan dia kakak angkat! haha 
gelak sorang sorang bila ingat semula 😝😂

Terima kasih kepada sahabat baik dan kakak tersayang, tolong buatkan hantaran. terlalu banyak membantu memudahkan urusan mira. sayang korangg. Semoga urusan kalian dipermudahkan pula selepas ni InshaAllah =)

~ GuestBook~



Alhamdulilllah, suka sangat! 
Cantik bunga bunga timbul, corak tu dan setiap page tu gambar, nama mira dan pasangan. 
Siap ada tarikh kahwin lagi 
Pakej ni ada guest book, board, props, ang light pen. 
Banyak kan, harga pun berbaloi


Yang ni beli online, bagitau je nak design macam mana hehe
(nak link nanti pm tepi =D )


~ Makeup ~


Part ni awal2 dah merungsingkan. Ikutkan nak makeup sendiri je haha
nature makeup tanpa bulu mata palsu, ukir kening. 
akak ni memang sangat2 faham. Dia buat apa yang mira nak je 
(sebab sebelum tu mira dah bagitau apa yang mira taknak 😂

thanks kak jannah sebab melayan pengantin yang banyak songeh ni hahah


sempoii je dyeorang ni..nak cuba boleh pm tepi :P



Mira first customer untuk kak jannah makeup kan untuk wedding hihii
takpelah bagi pinjam muka untuk kak jannah lepaskan 
hobi yang terpendam tu haha 😝




Terima kasih suami kak jannah bagi pinjamkan kak jannah untuk makeup mira.
Mereka ni pun baru sebulan kahwin, pengantin baru jugak lagii hikhik

next entry........

#Inspirasi42Completed!💕



No comments:

Post a Comment