Tuesday, 14 March 2017

~ vacay time #cameron ~

Alhamdulillah..

Done trip to cameron highlands!
Selalu vacay dengan kawan-kawan je..
Kali ni jalan-jalan dengan husband lainnya tu banyak haha πŸ˜‚ 
*jalan-jalan dengan kawan atau dengan husband yang best?! Haha



Time ni baru kat tapah hujan agak lebat la. 
Risau jugak sampai cameron nanti hujan, tak boleh nak pergi jalan-jalan sangat πŸ˜‚
Sampai cameron dalam pukul 7 lebih, dah maghrib. 

Kami terus pergi pasar malam! 
Pasar malam kat sini nampak best, tapi tak sure jugak apa yang menarik  sehingga menjadi tarikan pelancong tiap kali datang cameron highlands hihii 
*takde snap gambar pun πŸ˜…. Jalan-jalan cari makanan. Husband craving jagung katanya 😜



Lepas jalan-jalan kat pasar malam, cari tempat nak dinner pulak. 
Masing-masing teringin nak makan steamboat! 
Ambik yang untuk dua orang makan pun banyak sangat,
boleh sampai 4 orang makan Haha πŸ˜‚



Last, tak habis! 
Alhamdulillah kenyang sangat. 
Makanan tu boleh laa . tapi sedap lagi makan kat seoul garden haha #OOooppS  πŸ™ŠπŸ˜‚


*sebenarnya malam tu hati ni nak je search korean food 😒
tapi sebab dah tau jawapan yang bakal husband bagi, 
" takpayah nak makan benda yang mengarut2 la "
so better i batalkan je niat suci tu haha 


Dah pukul 11mlm, check in hotel! 
Cari pun last2 minit sebab malas nak fikir banyak, otak pun dah penat. 
Grab je hotel area tanah rata. 
I nak tidur hotel kat brinchang, husband taknak, dah penat katanya. 
Mana tak penat drive sensorang! Hahaa πŸ˜€πŸ˜†



Pagi tu kami checkout hotel area 11pagi. 
Tu pun dah kira lewat, nak jalan-jalan lagi. 
Breakfast dekat area  Brinchang


OldTown White Coffee πŸ’š
Cari sarapan dulu. 
Payah jugak kalau tak kena dengan selera tekak. 
Last-last pergi breakfast+lunch terus! 
Makanan kat sini best hihii


Nasib ler husband dapat wife macam ni, asyik ajak bergambar.
nak bagi alasan kena propa sikit =P 
"nanti kita dah jauh, rindu boleh selalu tengok gambar "
#Ehh haha



bila duduk sorang2 kadang terkeluar jugak pertanyaan like...
" betul ke dah kahwin ni ? "😝❤



Macam mak cakap la, time berdua ni la nak jalan-jalan.
Bila dah ada anak nanti lagi penat.
balik travel jauh-jauh, mandi boleh terus tidur.
dah ada anak nanti?  >'_'<
Sekarang boleh sama-sama survive lagi, boleh layan penat sendiri.
Hihii πŸ’–


InshaAllah
 New partner in my life this year and forever ever! πŸ’•πŸ’“



" Jom naik ni "
Husband jeling je sambil buat muka hahaa πŸ˜†πŸ˜


After breaklunch, 
kami cari starwberry Farm!
memang saje cari farm sebab nak kutip sendiri hihii
bila lagi kan =D


Strawberry kat sini tak boleh makan terus tau, 
kutip je boleh. 
Korang pandai-pandai la fikir kan.
even makan sebiji * curi-curi ambil*
takut nanti setahun tak tenang hidup hahaa


Dah penuh polistrine tu boleh pergi timbang dulu =)
Makan dengan coklat yang dicairka tu,
lagiiii la sedap! try lah =)


Strawberry Farm πŸ’“



Sekilo rm40.
Memang ler mahal.
Tapi jangan kedekut sangat, 
jalan jauh-jauh tak beli pape hikhik 😝


Sebelum balik tu, teman husband minum tea sambil ambil udara segar!
Bharat Tea 
* kalau tak silap, lupa pulak namanya haha =_=
 serius cantik sangat permandangan dekat sini.
Dua kali tenang kat sini..
1st dapat tengok partner sebelah
2nd dapat tengok pemandangan hijau ni hahaa πŸ˜πŸ˜‚



Jenis masing-masing nak menang.
Dapat pulak yang wife yang jenis baik sangat ni .
Benefitnya dapat husband yang jenis cool.
Kadang dia la yang mengalah dulu! haha
πŸ’•YOU



If i tell you i love you,
can i keep you forever? 
#EhhH haha
πŸ’“πŸ’‘πŸ˜



Walaupun kadang-kadang kami tak satu "geng",
Ada je benda yang tak puas hati.
*selalunya saja buat tak puas hati haha =P
yela, weekend je dapat jumpa,
So keluarkan jela perangai apa yang ada  >'_'<



Pano! 
Thanks husband.
Jarang dah rasa nak bergambar sorang,
bila dah ada partner yang sangat rapat ni πŸ˜‰πŸ˜œ  
* but for sure i can be your photo forever ever!
#Ehh haha πŸ˜†πŸ’—



Vacay this month.
Buat kami yang PJJ ni, 
memang terasa selalu nak pergi jalan-jalan berdua spend time!
kot la wife dia ni je yang rasa macam ni  >_< hahaa


Memorable moments in life are,
the ones we never took the time to plan  πŸ’˜



InshaAllah peneman selamanya dunia akhirat
πŸ’—πŸ˜‰
#InspirasiHatiπŸ’•

No comments:

Post a Comment