Monday, 13 May 2013

~sTuDy???.........~



Alhamdulillah...done study for today!! Bersyukur sangat..Allah bagi sedikit kekuatan untuk study walaupun tak berapa sihat..kene kuatkan diri jugak..tak boleh nak manjakan diri sangat..sakit sikit dah tunjuk lembik..asyik nak tidur je...haha.:P (talk to myself)

Tadi buat revision  sikit untuk final exam nanti...study tentang saraf2..saraf tulang belakang (spinal cord) n ada la tajuk2 lain..ingatan tak berapa nak ‘on’ sangat malam nie..hehee.. seronok study tajuk nie..banyak kita boleh tau.semua berkaitan dengan diri sendiri...contoh nye setiap funtion saraf  tulang belakang kita...kalau berlaku kecederaan kat  spinal cord ..boleh jadi lumpuh (paralys)..banyak kott kalau nak cerita..sampai esok pun tak habis..hehee..(nak tau boleh search mr.GOOGLE) =-=


study2 !!! 
memang ske conteng buku..
tulisan mcm ap je..xpe
janji faham =_=


perlukan banyak kesabaran 
dalam menuntut ilmu..
don't too stress..
take it easy..
just cool~ :)


Ok la..saya nak selitkan sedikit pengisian..Pernah tak kita terfikir..kita nie study sebab apa ye..?sebab nak menunjuk-nunjuk ke? Nak bangga diri? Nak tunjuk pandai? Tunjuk bagus? Haa..jom kitaa muhasabah diri semula..renew semula niat kita..tak salah kita nak perbetulkan..masih tak terlambat kan..Sesungguhnya Allah tu Maha Pengampun Lagi Maha Penyayang..:)
Jom renew niat!! Kita menuntut ilmu nie supaya kita boleh menyampaikan kepada orang lain..yang paling penting untuk mendapatkan keredhaan Allah..Ingatlah..Allah lebih suka kepada orang yang menuntut ilmu..berbanding ahli ibadah yang melakukan ibadat sepanjang masa tanpa melakukan kerja lain..

                      mengaji Quran pulang belajar,                  
anak remaja menuntut ilmu,
tetapkan haluan usah tersasa,r
arahkan kepada niat yang satu.

~notanotadimalamhari~
Bagaimana ingin belajar kerana Allah?
· Niat IKHLAS kerana Allah
“ seseungguhnya solatku,
ibadahku, hidup dan matiku
hanyalah kerana Allah s.w.t.

~MaYrA HaYfA~
Siapa Kita Pada
Pandangan Kita'
       ??????

No comments:

Post a Comment