Wednesday, 5 June 2013

~HaKiKaT BAhAgIa~

salam sayang buat sahabat semua :)
ok..saya dah 'jatuh cinta' dengan lagu nie...
~hakikat bahagia~ hehe
setiap hari dengar lagu nie..ntahhh  =_=

jom kita hayati setiap bait lagu nie..best sangatttttt!~~
bagi korang tak tahu la kan..i suke feeling2 nie..haha :p
setiap ayat..perkataan yang dituturkan mesti mempunyai makna kan..
sama la dengan lagu nie..cuma kita je pandai menilai ke tak..hehee.
****
Bahagia itu dari dalam diri
Kesannya zahir rupanya maknawi
Terpendam bagai permata di dasar hati

Bahagia itu ada pada hati
Bertakhta di kerajaan diri
Terbenam bagai mutiara di lautan nurani

Bahagia itu ada di jiwa
Mahkota di singgahsana rasa
Bahagia itu adalah suatu ketenangan

Bila susah tiada gelisah
Bila miskin syukur pada Tuhan
Bila sakit tiada resah di jiwa
Bukankah Tuhan telah berfirman
Ketahuilah dengan mengingati Allah
Jiwa kan menjadi tenang

C/O :
Kebahagiaan itu suatu kesyukuran
Bila kaya jadi insan pemurah
Bila berkuasa amanah
Bila berjaya tidak alpa
Bila sihat tidak lupakan Tuhan

Hakikatnya bahagia itu
Adalah ketenangan
Bila hati mengingati Tuhan

Semua insan kan mengerti
Maksud terseni Ilahi
Itulah zikir yang hakiki 
***
 ok la.,apa sebenarnye makna bahagia buat kita semua yee??sesunguhnya dengan mengigati ALLAH hati akan tenang maka bahagia akan kita perolehi melalui hati yang tenang,, betullah kan bukan senang nak kawal hati kita ni ,jika tak dijaga ngan betul free2  je kita rasa lost,kecewa & sebagainya..(mmg perasaan tuh semua adalah fitrah,, tapi jika kita ikhlas dan bersabar semua tu bakal dipermudah as easy as count 123) macam tu ea~ :p

~bingkisanbuatkita~
terlalu banyak nikmat yang ALLAH kurniakan kepada hamba-hambaNYA,seringkali kita alpa,, semogA kita sentiasa dipelihara & dirahmati olehNYA,, supaya kita tidak tergolong dalam golongan hamba2 NYA yg kufur nikmat :) ok..chilllssss~~~


      ~MaYrA HaYfA~

  Bahagia itu ada pada hati..
       bila hati sentiasa 
       mengingati Allah
                 ^_^

No comments:

Post a Comment